Balogh Réka

Balogh Réka

Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományok Doktori Iskola

MENTOR NEVE:

Dr. Budai Marianna

Rövid személyes bemutatkozás:

1989-ben, Miskolcon születtem. Középiskolai tanulmányaimat a Herman Ottó Gimnázium nyolcosztályos képzésében végeztem, majd 2008-ban felvételt nyertem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára.

Mindig is érdekelt a kutatás, így 2009-ben bekapcsolódtam a Genetikai-, Sejt- és Immunbiológiai Intézet munkájába, 2010-től pedig a Gyógyszerészi Kémiai Intézetben folytattam tudományos diákköri munkát anyatej oligoszacharidok szerkezetvizsgálata témakörben. Másodév után Kanadában, a University of Saskatchewan, College of Pharmacy and Nutrition biokémiai laboratóriumában volt lehetőségem megismerni különböző szerkezetfelderítő módszereket, harmadév után pedig az Egyesült Államokban, a University of Wyoming, Chemistry Department laboratóriumában sajátíthattam el új módszereket, technikákat a fehérjék előállításával és szerkezetvizsgálatával kapcsolatosan.

2013. szeptembere óta a Semmelweis Egyetem Gyógyszertudományok Doktori Iskolában, a Gyógyszerészi Kémiai Intézetben végzem PhD munkámat anyatej oligoszacharidok témakörben.

A PhD munka mellett szabadidőmet futással és a gasztronómia világának megismerésével töltöm.


« Vissza

Kapcsolódó honlapok